top of page

Kirándulás Longwu faluba


Március végén ismét elkezdődött a híres Dragon-well vagy Longjing tea szüretelése. Teaszedésen az idén nem vettünk részt, előző évi tapasztalatainkról itt olvashattok: https://www.summester.com/blog/a-dragon-well-zold-tea

Nem maradhatott ki azonban a szokásos túrázás, át Longjing és Meijiawu zöldellő dombjain. Már nagy volt a sürgés-forgás, a frissen kihajtott leveleket és rügyeket szorgos kezek csipkedték és gyűjtötték kosarakba. 2 év után sem tudok betelni a látvánnyal, szeretem nézni a sok zöld között fel-felvillanó színes foltokat és a kalapok mögé rejtőző arcokat. Hangzhou környékének másik nagy teatermelő területe Longwu falunál található, kb. 15km-re a városközponttól. A falu - köszönhetően a turista tömegek hiányának - jóval rendezettebb, csendesebb és békésebb közismert "testvéréhez" képest. Különösen hangulatossá teszi a települést kettészelő kis patak és a közelről giccses, de messziről jól mutató művirágok sora.

Longwu falu határától nem messze visszarepültünk egy kicsit az időben, amikor bejártuk a Fehér-sárkány medencéje elnevezésű "parkot". A szellemháznak tűnő étterem, egy játszótér - amely akár egy csernobili dokumentumfilm helyszíne is lehetne -, és az utolsó szögletükig elrozsdásodott korlátok mellett hangulatos patak, vízesések, barlangok, függőhíd, kötélpálya, 2 lúd, néhány kacsa, sárkányok és kis medencék ellensúlyozták a terület lerobbant állapotát. Kár érte. Közel van a városhoz; játszótere, végig árnyékba boruló túraösvényei, valamint természeti adottságai alapján ideális családi kirándulóhely lehetne belőle. Elhanyagoltságának előnye, hogy kevesen jönnek ide, ezért csend és nyugalom övezte túránkat.

A régi falutól pár km-re felépítettek egy új központot, amely tematikájában a teakultúrához kapcsolódik. Mindenféle teát, a teaszertartáshoz kapcsolódó eszközöket és készleteket kínáló boltok sorakoznak egymás mellett. A komplexum fele még üres....egyelőre. Az egyik apró boltba betévedve épp egy teakínáló program közepén találtuk magunkat. A friss italokat tradicionális ruhában, a teaszertartásnak megfelelő rituáléval és eszközökkel egy fialat lány mutatta be, majd szolgálta fel a potenciális vásárlóknak. Érdekes lezárása volt ennek a fél napnak.

​2019. áprilisComments


bottom of page