top of page
Read More
Belfast

20 év. Ennyi ideje gyűrjük egymást a házasság kötelékében. Hagyománnyá vált, hogy az évfordulónkon elutazunk. Csak mi, ketten. Aztán jött Kína, ahol rengeteget utaztunk - főleg a fiúk és én -, majd Fagyi kutyánk megérkezése a családba, és végül a Covid-os lockdown. Szóval jó pár év közös utazás nélkül telt el. De ismét útra keltünk. Belfastba utaztunk egy hosszú hétvégére. És miért Belfast? Mert itt volt LUSH Classical koncert.

Read More
The Dark Hedges, Észak-Írország

Belfasti hosszú hétvégénket úgy terveztük,hogy ne csak a várost nézzük meg, hanem az ír tájat is. Kacérkodtunk a gondolattal, hogy autót bérelünk, de mivel csak egy napunk volt arra, hogy kimozduljunk, maradtunk a szervezett útnál. Előző nap este átnéztük az utazási irodák értékelését és kínálatát, majd a McComb's Coach Travel Giant's Causeway útját választottuk.

Read More
Belfast murals, Belfast spring

A városban csatangolva lépten-nyomon graffitik, street art művek keresztezték utunkat. A fal lett a vászon és a falfestés az alkotók kifejezési eszköze. Több mint 100 év történelme, politikája és érzései fejeződnek ki a sokszor valóban művészi értéket képviselő alkotásokban. A festmények szerves részévé váltak Belfast - és Észak-Írország - utcáinak.

Read More
London

Anno, amikor a gyerekek ovisok voltak, robbant be a zene világába Adele a 21-es című albumjával. Rongyosra hallgattuk a CD-t és számtalanszor megnéztem a Royal Albert Hall-ban adott koncertjét. Egyik álmom az volt, hogy Adele koncertre megyek a Royal Albert Hall-ba. A sorsnak van fintora - ezt már számtalanszor megtapasztaltam. 

bottom of page