top of page

A Baofeng-tó

Frissítve: 2023. dec. 31.

Baofeng-tó, Zhangjiajie, Kína

Utazásunk utolsó napjának záró programja a Baofeng-tó volt. 

Előtte itt jártunk:

- Zhangjiajie üveghídnál és a kanyonnál: https://www.summester.com/a-kinai-grand-canyon-es-az-uveghid

- Zhangjiajie Tianmen-hegynél és a Mennyország Kapujánál: 

- Zhangjiajie Hallelujah-hegynél és az Avatar lebegő csúcsainál: https://www.summester.com/az-avatar-lebego-csucsai

A tó a Wulingyuan turisztikai egység egyik állomása. Az Avatar-hegyről a híres felvonóval jöttünk le és onnan átbuszoztunk a tóhoz. Az út kb. 20 percet vett igénybe.

A Baofeng eredetileg egy szurdok, amelyet a helyi lakosok víztározóvá alakították át. Az idős során a funkcionalitást kiegészítette vagy inkább felváltotta a turizmus. Nagyon nem számítottunk semmire, éppen ezért kellemes meglepetésként ért bennünket a táj szépsége, a tó smaragd zöld színe és a körülötte magasodó sziklák sora. Sok-sok lépcsőn felfelé haladva jutottunk el egy kikötőig, ahol hajókázva jártuk körbe a tavat úgy, hogy az utasok az "idegenvezetővel" énekeltek. Mint oly sokszor Kínában, itt is megállapíthattuk: a természet csendjének az élvezete ritka kincs. 

Baofeng-tó, Zhangjiajie, Kína

A területen 20 nevezetességet nézhetünk meg. A néhol 72m mély tó mellett van vízesés, különleges sziklaképződmények és a néhai rablók tanyája. Az említésre méltó pontok többsége erős képzelőerőt vagy kedvezőbb évszakot kíván (pl. vízesés), de mindezek ellenére az Avatar környékének egyik érdekes turisztikai egysége, amelyet - ha van elég időnk -, érdemes felfedezni.


2019. augusztus


bottom of page