top of page

Xianghu-tó

Frissítve: 2018. máj. 22.


A véletlen úgy hozta, hogy ismét egy gyönyörűségre bukkantunk Hangzhou közelében, a Xianghu-tóra. Az iskolai karácsonyi vásáron egy lelkes, fiatalokból álló csapat vitorlázási lehetőséget kínált - és éltünk az alkalommal.

A Xianghu-tó kb. 20 km-re található Hangzhou belvárosától, autóval és metróval is jól megközelíthető. A tavat a West-lake testvérének hívják, régészeti leletek alapján kb. 8000 évvel ezelőtt alakulhatott ki. A Xianghu tök formájú, bár az érzékeny szemlélők fiatal lány alakját vélik felfedezni benne, míg a West Lake-ben egy nemes nőt.

A látvány lenyűgöző, különösen most, a tél színeiben (ami inkább az otthoni ősznek felelne meg). Összehasonlítva a West Lake-kel, nincs nagy tömeg. A tó és környezete számos lehetőséget kínál a tartalmas időtöltésre. Éttermek, teaházak, pihenő és sátorozási lehetőségek, Óceán Park, kiállító termek, vízi sportok várják az érdeklődőket és a friss levegőre vágyókat. A tó körüli futást, túrázást, biciklizést is megfelelő infrastrukturális háttér biztosítja. A terület folyamatos fejlesztés alatt áll, tovább bővítve a "szórakozási lehetőségek" amúgy is széles tárházát. Hátránya, hogy a látványba itt-ott belezavar egy daru vagy építkezés kevésbé esztétikus torzója.

További képeket itt találsz: https://www.xianghu-lake.summester.com/

​2017. december

bottom of page