top of page

Virág és állatpiac

Frissítve: 2018. ápr. 10.


Hangzhou kedvelt turista látványosságának, a Hefang utcának a közelében - mellette - található a Wushan-tér és ezen belül is a Virág - és állatpiac. Nincs összehasonlítási alapom, sajnos nem jártam a budapesti nagybani virágpiacon. Remélem, virágokkal foglalkozók is olvassák ezt a bejegyzést és kommentelik a látottakat. :-D

Az épület 4 szintes, a földszinten található a virágpiac. Friss, vágott és cserepes virágok, kaktuszok, szárított és művirágok is megtalálhatók a kínálatban. Színek és formák kavalkádja, de virágillatot sajnos nem nagyon lehetett érezni :-(.

A -1 szinten a kisállat vásár van, kevésbé szagtalan és a hangulatom is a -1 szintre esett vissza. Egerek, teknősök, kabócák, gekkók, csincsillák, nyulak, mókusok, halak és macskák várnak sorsukra. Legjobb körülmények között a halak vannak és meglepően színvonalas akváriumokat is lehet látni. Az állatok szinte mozdulatlanok, gondolom nem véletlenül. Az életkörülményeik finoman fogalmazva nem a legideálisabbak.:-(

Az 1. emelet a gyógynövények szintje. Minden, ami a kínai orvoslásban használatos, itt megtalálható: gombák, magvak, gyökerek, szárított növényrészek, virágok, stb. Sok a ginseng gyökér, adott esetben 800.000 RMB áron is lehet kapni. Egy ginseng akár 50-100 éves is lehet. A vadon nőtt gyökerek hosszabb élettartamúak, mint a termesztett fajta és természetesen minél öregebb a gyökér, annál magasabb az ára. Sokan befektetési céllal is vásárolják, akárcsak a jáde kőből készült termékeket.

A 2. emeleten jáde ékszerek, dísztárgyak, cserépedények, pecsételők és egyéb, a kínai otthonok nélkülözhetetlen elemét képviselő szerencsét, egészséget, gazdagságot, stb. hozó tárgyak kaphatók.

A piac megtekintése jó kiegészítése lehet egy Hefang utcai sétának.

​2018. január

Művirágok

Kaktuszok

Vágott virágok

Akvárium

Tradicionális kínai orvoslás gyógynövényei

Ginseng gyökerek

TCM (Tradicionális kínai orvoslás) bolt


Legvégül egy rövid video az egyik akváriumról: https://vimeo.com/251630261

bottom of page