top of page
  • Szerző képeTEszter

11/11 Szinglik Napja

Frissítve: 2018. ápr. 10.

November 11. legalább annyira fontos nap Kínában, mint a Black Friday szerte a világon. November 11-én a szinglik ünnepelnek.

Az egész a Valentin Nap fricskájaként kezdődött. Unatkozó egyetemisták megelégelték a negédes és romantikus Valentin Napot és november 11-én szerveztek egy ellen-bulit. Maga a jelenség - szingliség - egyre időszerűbb, sok az egyedülálló nő és férfi. Ennek, illetve az internetnek köszönhetően az egyszeri alkalom jelenséggé nőtte ki magát.

November 11-ét az agglegények napjának is tartják. Eredetileg partner nélküli fiúk, férfiak ünnepelték és sok kereskedő a mai napig is a szingli férfiakra fókuszál ezen a napon - pedig a 180 millió egyedülálló között jócskán akadnak hölgyek is.

Miért november 11.?

11/11 leírva olyan, mint 4db pálcika, átvitt értelemben 4 magányos ember.

2011.11.11. a Szuper Szingli Nap volt, ekkor tízszer annyi házasság köttetett, mint egy átlagos napon. Vicces, nem?

November 11. az egyik legnagyobb bevásárló nap is egyben, a kereskedők, online-boltok óriási kedvezményt kínálnak vevőiknek.

Bár a nap arról szól, hogy vállald és élvezd a függetlenségedet, sokan mégis pont ezt a dátumot választják a házasságkötésre.

Bármelyik értelmezés is áll a megközelebb hozzánk, egy biztos: ez a nap a buli, a szórakozás és a vásárlás napja lett Kínában.

2017. november


#szingliknapja #11/11 #maganyos #blackfriday

bottom of page