top of page

Donald, a kacsa

Frissítve: 2018. ápr. 10.


Amikor az ázsiai konyhának nem vagy a rajongója - jelenleg -, sem az extrém főzőcskézésnek, de egy ázsiai városban élsz, első dolgod, hogy hajtóvadászatot folytatsz olyan termékek után, amelyek vagy ismertek otthonról vagy ízben emlékeztetnek a megszokottra. Lassan rájössz arra, hogy a kenyér és a sok nasi elhagyása pozitív előnyökkel is jár és megbékélsz sorsoddal.

Ha fiskális oldalról közelítjük meg a témát, minden olyan, ami a tengeren túlról jön, drága. Például 3 pizza, szörp jellegű itallal 4 fő részére kb. 400-500 jüan (RMB), míg egy 3 fogásos, laktató, húst is tartalmazó hazai menü 2 fő részére - itallal - 50 jüan (RMB), egy turisták által frekventált környéken.

Minden, ami zöldség és hal - itt nem az extrákra gondolok - olcsó vagy legalábbis a magas vérnyomást nem okozó ár kategóriába tartozik. Ezért keresve az egyensúlyt a lehetőségek és elvárások között, lassan elkezded keverni a két konyha - európai és ázsiai - ízvilágát és remélem, szép fokozatosan a család minden tagja a "kiküldetésünk" végére ázsiai ételeket fog enni. Az idáig vezető úton vannak érdekes és sokkoló találkozások, tapasztalások. Hangsúlyozom annak, aki nem ismeri az ázsiai konyhát és alapvetően a jól bevált rántott húsos koszton szocializálódott

További képeket itt találsz: www.donald-kacsa.summester.com

2017. szeptember

bottom of page