top of page

Avokádós csokigolyó

Frissítve: 2018. ápr. 10.


Nincs sütőnk. Tudom, hogy elég direkt a kezdés, de némi magyarázatot ad arra, hogy miért nem Rákóczi-túrós jellegű receptekkel fogtok találkozni az oldalamon. Hogy (így meg nem kezdünk mondatot....) nincs sütő, nem a színvonal jelzője. Egész egyszerűen itt, Hangzhouban a sütő nem elemi felszerelése egy lakásnak. Köszönik szépen, jól elvannak nélküle is. Én már kevésbé, de próbálok alkalmazkodni a helyzethez és kihozni belőle a legtöbbet.

Az avokádós csokigolyó receptjét az interneten találtam, egy kínai online rendelős oldalon. Nem kell sütni, gyorsan elkészíthető, nem bonyolult; pont nekem való.

Apropója a sütésnek több is lesz: az iskolában "Bake Day" napot rendeznek, ahova süteménnyel kell érkezni, közeledik a gyerekek születésnapja és Halloween-ra is illene valami édességgel előállnom.

Hozzávalók:

1 érett avokádó

100 g étcsokoládé

1 evőkanál kókuszolaj

2 evőkanál kakaópor

2 evőkanál akácméz

1/4 evőkanál tengeri só

Elkészítés:

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadjuk a mézet, kókuszolajat és a sót. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk és összetörjük krémesre. Hozzáadjuk a felolvasztott mézes csokoládéhoz és egyenletesen elkeverjük. 30-40 percre tegyük hűtőbe, amíg egy kicsit megkeményedik, majd kivéve golyókat formázunk a masszából. Legvégül a golyókat kakaóporba forgatjuk.

Remélem, ízleni fog, még én is a tesztelés előtt állok. :-D

​2017. október​

bottom of page