top of page

Zenés fényjáték

Frissítve: 2018. ápr. 10.


Hangcsouban több esti fényjáték is van, ezek közül a legújabb a 2016-os G20 konferenciára készült el, a legismeretebb pedig a West Lake fényjátéka.

A Qianjiang új városközpontban, a Grand Theater előtt lévő víz-és fényjáték nem csupán erre a területre koncentrálódik, hanem a folyószakasz 10 km-es hosszúságában mintegy 35 épület homlokzatát használták a teljes vizuális összhang megteremtése érdekében. Emellett maga a színház és az előtte lévő szökőkút is aktív szereplője az előadásnak.

A show okt. 1-ig működött, de a tér építészeti remekeivel, parkjával, a folyóparttal és a közelben lévő bevásárló központokkal továbbra is vonzza a látogatókat.

A Grand Theatre-t Carlos Ott kanadai építész tervezte. A titánium tető a gyöngyöt, a kettős ívelt üveg függönyfal a Holdat jelképezi. A Nap is megjelenik a téren az ún. Golden Spehre (vagy Golden Ball) képében, mely egyben a Hotel Intercontinental-nak ad helyet.

A tradicionális elemek és a parkosított területek ellenére a térnek és környezetének futurisztikus hangulata van - jól példázva Kína kettőségét is, hagyomány és modernizmus együttélését.

A show egy rövid részletét itt tudod megnézni: https://vimeo.com/238084581

​2017. október.

Comments


bottom of page