WEST LAKE SU SÉTÁNY

A Su sétány a West Lake északi partját köti össze a délivel, a tó nyugati felén. 2,979km hosszú, 40-50m széles és átszelve a tavat 6 kőhídon mehetünk át. Nevét Su Dongporól kapta, aki a Song-dinasztia idején Hangzhou kormányzója volt, emellett korának elismert költő óriása is egyben. A korabeli vízmélységet sekélynek találta és attól tartva, hogy a tó kiszárad, kezdeményezte a meder kimélyítését. A kormány jóváhagyásával 200 buddhista tanúsítvány eladásával előteremtette a munkálatokhoz szükséges pénzt és a tómeder mélyítése, kitisztítása mellett 200.000 munkás közreműködésével a Su sétányt is kialakíttatta. Munkája elismeréseként a sétányt róla nevezték el. Az utat fűzfák és barackfák szegélyezik, az évszakok váltakozását követve a természet sokszínűsége visszatérő témát ad a fényképezésre. A sétány egyben kedvelt helye a szerelmeseknek és a bicikliseknek is. 

2018. február

A sétány a gyalogosok, biciklisek és a szerelmesek kedvenc helye

A sétány jellegzetessége, a fűzfa és az Imperial State pavilon

Kilátás a Jáde-hídról

A távolban: Three pools mirroring the moon-sziget, előtte az arany színű sárkányhajóval. Jobbra, a sarokban a Leifeng pagoda látható.

Kilátás az egyik hídról, sétahajókkal

West Lake, belső tó

  • Facebook oldal
  • Instagram oldal
  • Vimeo oldal
  • Pinterest oldal

www.summester.com I info.summester@gmail.com

 

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi, annak bármilyen formában történő felhasználása előzetes írásbeli hozzájárulás után lehetséges.