top of page

VIRÁG ÉS ÁLLATPIAC

Flower market, Wulin square, Hangzhou

Hangzhou kedvelt turista látványosságának, a Hefang utcának a közelében - konkrétan mellette - található a Wushan-tér és ezen belül is a Virág - és állatpiac. Nincs összehasonlítási alapom, sajnos nem jártam a budapesti nagybani virágpiacon. Remélem, virágokkal foglalkozók is olvassák ezt a bejegyzést és kommentelik a látottakat. :-D 

Az épület 4 emeletes, a földszinten található a virágpiac. Friss, vágott és cserepes virágok, kaktuszok, szárított és művirágok is megtalálhatók a kínálatban. Színek és formák kavalkádja, de virágillatot sajnos nem nagyon lehetett érezni :-(. 

A -1 szinten a kisállat vásár van, kevésbé szagtalan és a hangulatom is a -1 szintre esett vissza. Egerek, teknősök, kabócák, gekkók, csincsillák, nyulak, mókusok, halak és macskák várnak sorsukra. Legjobb körülmények között a halak vannak és meglepően színvonalas akváriumokat is lehet látni. A macskák és a kicsit nagyobb mozgó állatok szinte mozdulatlanok, gondolom nem véletlenül. Az életkörülményeik finoman fogalmazva nem a legideálisabbak.:-(

A 2. emelet a gyógynövények szintje. Minden, ami a kínai orvoslásban használatos, itt megtalálható: gombák, magvak, gyökerek, szárított növényrészek, virágok, stb. Sok a ginseng gyökér, adott esetben 800.000 RMB áron is lehet kapni. Egy ginseng akár 50-100 éves is lehet. A vadon nőtt gyökerek hosszabb élettartamúak, mint a termesztett fajta és természetesen minél öregebb a gyökér, annál magasabb az ára. Sokan befektetési céllal is vásárolják, akárcsak a jáde kőből készült termékeket. 

A 3. emeleten jáde ékszerek, dísztárgyak, cserépedények, pecsételők és egyéb, a kínai otthonok nélkülözhetetlen elemét képviselő szerencsét, egészséget, gazdagságot, stb. hozó tárgyak kaphatók.

A piac megtekintése jó kiegészítése lehet egy Hefang utcai sétának.

2018. január

Orchidea, Flower market, Hangzhou
Flower market, Wulin square, Hangzhou

Színek kavalkádja a Virágpiacon

Artifical flowers, Wulin square, Hangzhou

Művirágok

Flowers at Wulin square, Hangzhou

Kaktuszfélék

Aquarium at Wulin square, Hangzhou

Akvárium

Ginseng roots at Wulin squar, Hangzhou
Herbs, TCM

A hagyományos kínai orvoslás - TCM - alapanyagai

Herbs shop at Wulin square, Hangzhou

Gyógynövényes bolt

Legvégül egy rövid videó az egyik akváriumról: 

bottom of page