top of page

KIRÁNDULÁS LONGWU FALUBA

Március végén ismét elkezdődött a híres Dragon-well vagy Longjing tea szüretelése. Teaszedésen az idén nem vettünk részt, előző évi tapasztalatainkról itt olvashattok: https://www.summester.com/blog/a-dragon-well-zold-tea

Nem maradhatott ki azonban a szokásos túrázás, át Longjing és Meijiawu zöldellő dombjain. Már nagy volt a sürgés-forgás, a frissen kihajtott leveleket és rügyeket szorgos kezek csipkedték és gyűjtötték kosarakba. 2 év után sem tudok betelni a látvánnyal, szeretem nézni a sok zöld között fel-felvillanó színes foltokat és a kalapok mögé rejtőző arcokat. Hangzhou környékének másik nagy teatermelő területe Longwu falunál található, kb. 15km-re a városközponttól. A falu - köszönhetően a turista tömegek hiányának - jóval rendezettebb, csendesebb és békésebb közismert "testvéréhez" képest. Különösen hangulatossá teszi a települést kettészelő kis patak és a közelről giccses, de messziről jól mutató művirágok sora. 

Longwu, Hangzhou
Longwu, Hangzhou
Longwu, Hangzhou
Longwu, Hangzhou

Longwu falu határától nem messze visszarepültünk egy kicsit az időben, amikor bejártuk a Fehér-sárkány medencéje elnevezésű "parkot". A szellemháznak tűnő étterem, egy játszótér - amely akár egy csernobili dokumentumfilm helyszíne is lehetne -, és az utolsó szögletükig elrozsdásodott korlátok mellett hangulatos patak, vízesések, barlangok, függőhíd, kötélpálya, 2 lúd, néhány kacsa, sárkányok és kis medencék ellensúlyozták a terület lerobbant állapotát. Kár érte. Közel van a városhoz; játszótere, végig árnyékba boruló túraösvényei, valamint természeti adottságai alapján ideális családi kirándulóhely lehetne belőle. Elhanyagoltságának előnye, hogy kevesen jönnek ide, ezért csend és nyugalom övezte túránkat. 

Longwu, Hangzhou
Longwu, Hangzhou
Longwu, Hangzhou
Longwu, Hangzhou
Longwu, Hangzhou

A régi falutól pár km-re felépítettek egy új központot, amely tematikájában a teakultúrához kapcsolódik. Mindenféle teát, a teaszertartáshoz kapcsolódó eszközöket és készleteket kínáló boltok sorakoznak egymás mellett. A komplexum fele még üres....egyelőre. Az egyik apró boltba betévedve épp egy teakínáló program közepén találtuk magunkat. A friss italokat tradicionális ruhában, a teaszertartásnak megfelelő rituáléval és eszközökkel egy fialat lány mutatta be, majd szolgálta fel a potenciális vásárlóknak. Érdekes lezárása volt ennek a fél napnak.

2019. április

Longwu, Hangzhou
Longwu, Hangzhou
bottom of page