top of page

9 SÁRKÁNY VÍZESÉS

9 dragon waterfall, Huangshan

A Yellow mountain/Sárga-hegy mellett (erről bejegyzés itt: https://www.summester.com/yellow-mountain-china) a hétvégénk másik programja a 9 sárkány vízesés felkeresése volt (9 dragon waterfall).

A vízesés egyedülálló Kínában. Különlegességét hosszának: 600m, a szintkülönbségnek: 360m és a környező geológiai képződményeknek köszönheti. A parkon belül több olyan pont is van, amely megihlette az embereket szépsége vagy a környezet egyedi formavilága miatt, és a mai napig megállásra készteti a látogatókat (Lying dragon, Pearl pool, Dragon daughter pond, Dragon pavilion). 

A területen található a Long Chan Yuan pavilon, amely az útmutató tábla szerint a Világörökségi listán is szerepel. A történet szerint Qianlong császár titokban eljött a vízeséshez, hogy jó időért, prosperáló gazdaságért és békés életért imádkozzon. Útja során vette észre az itt álló kis kő épületet, ahol megpihent és 3 napon keresztül meditált. Az eredeti épület sajnos már nem áll, de a köveiből közös összefogással új pagodát emeltek. 

A vízesésnél készült képeket itt tudjátok megnézni: https://vimeo.com/246227571

2017. december

9 sárkány vízesés, Huangshan
bottom of page