top of page

KILENC PATAK A MISZTIKUS ERDŐBEN

Nine creeks, Hangzhou

A "Kilenc patak" Hangzhou egyik kirándulóhelye. Több mint 9 ér, csermely találkozik és természetes víztározókon áthaladva ömlik a Qiantang folyóba, de ez a tény nem indokolta a névváltoztatást. Személyes véleményem, hogy a hely nem rossz, de könnyen találunk ennél szebb részeket is.

Nine creeks, Hangzhou

Patakok és természetes medencék kísérik a gyalogutat

A dús, buja növényzet és a csobogó vizek tökéletes díszletei az esküvői képeknek. Nem véletlen, hogy szép időben szinte futószalagon érkeznek az ifjú párok és várnak türelmesen kedvenc helyüknél annak érdekében, hogy a legtökéletesebb kép készüljön róluk. (Kínában az esküvői fényképezés általában nem az esküvő napján van, hanem korábban.)

Wedding photo at Nine creeks, Hangzhou

Esküvői fotózás

Az esküvői képek mellett természetesen itt sem maradhatnak el a fantasy és modell fotózások. Egy-egy színhely szinte stúdióvá alakul át. Több fős csapat segíti az átöltözést, a sminkelést, a ruha eligazítását és a megfelelő fényviszonyok megteremtését. A legtöbb esetben a fényképek magáncélra készülnek.

Fantasy photo at Nine creeks, Hangzhou

Fantasy fotózás

A természet csendjét - mint már többször is írtam - hétvégén, ünnepnapokon nem lehet kiélvezni, Kínában a túrázás és természetjárás nem egy csendes tevékenység. :-( Bár a táj és az épített környezet is lehetőséget adna rá, európai mércével nézve a csúcsidőszakok nem relaxációra alkalmasak - erről természetesen a kínaiaknak más a véleménye.

Quiet space, Nine creeks, Hangzhou

Csendes pihenőhely a zöld lombok között

Ha elég esküvőt, patakot, tavacskát láttunk és még bírjuk szusszal, érdemes átgyalogolni Longjing teaföldjeire, megcsodálni a rendezett ültetvényeket, vagy megnézhetjük a közeli Liuhe (Six harmonies) pagodát is.

2018. május

Grandma's Home, Xixi
Kapcsolódó tartalom:
Longjing, China
Liuhe (Six harmonies) pagoda
bottom of page