KILENC PATAK A MISZTIKUS ERDŐBEN

A "Kilenc patak" Hangzhou egyik kirándulóhelye. Több mint 9 ér, csermely találkozik és természetes víztározókon áthaladva ömlik a Qiantang folyóba, de ez a tény nem indokolta a névváltoztatást. Személyes véleményem, hogy a hely nem rossz, de könnyen találunk ennél szebb részeket is.

Patakok és természetes medencék kísérik a gyalogutat

A dús, buja növényzet és a csobogó vizek tökéletes díszletei az esküvői képeknek. Nem véletlen, hogy szép időben szinte futószalagon érkeznek az ifjú párok és várnak türelmesen kedvenc helyüknél annak érdekében, hogy a legtökéletesebb kép készüljön róluk. (Kínában az esküvői fényképezés általában nem az esküvő napján van, hanem korábban.)

Esküvői fotózás

Az esküvői képek mellett természetesen itt sem maradhatnak el a fantasy és modell fotózások. Egy-egy színhely szinte stúdióvá alakul át. Több fős csapat segíti az átöltözést, a sminkelést, a ruha eligazítását és a megfelelő fényviszonyok megteremtését. A legtöbb esetben a fényképek magáncélra készülnek.

Fantasy fotózás

A természet csendjét - mint már többször is írtam - hétvégén, ünnepnapokon nem lehet kiélvezni, Kínában a túrázás és természetjárás nem egy csendes tevékenység. :-( Bár a táj és az épített környezet is lehetőséget adna rá, európai mércével nézve a csúcsidőszakok nem relaxációra alkalmasak - erről természetesen a kínaiaknak más a véleménye.

Csendes pihenőhely a zöld lombok között

Ha elég esküvőt, patakot, tavacskát láttunk és még bírjuk szusszal, érdemes átgyalogolni Longjing teaföldjeire, megcsodálni a rendezett ültetvényeket, vagy megnézhetjük a közeli Liuhe (Six harmonies) pagodát is.

2018. május

Kapcsolódó tartalom:
Longjing, China
Liuhe (Six harmonies) pagoda
  • Facebook oldal
  • Instagram oldal
  • Vimeo oldal
  • Pinterest oldal

www.summester.com I info.summester@gmail.com

 

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi, annak bármilyen formában történő felhasználása előzetes írásbeli hozzájárulás után lehetséges.