CITY GOD PAVILON

A City God pavilon (Chenghuang pavilon) Hangcsou egyik jellegzetes épülete. A Wu -"hegyen" található, közel a West Lake-hez és a Hefang utcához.

A pavilonhoz több úton is fel lehet jutni, az "erdőn" át vezető ösvény pihenőkkel, természetes és mesterségesen kialakított megállókkal tarkított.

Az épület túl hosszú múltra nem tekint vissza, 1990-ben építették. A földszinttel együtt 7 emeletes és a magassága kb. 41,6m. 

Az 1. és 2. emeletén kiállítás van - színes faragott fa kép a Song dinasztia életéről, hírességekről és 10 népmeséről; a további emeleteken teaház, kávézó és étterem található, illetve lenyűgöző panoráma a városra, a West Lake-re és tiszta idő esetében a távoli környékre is.

A pavilon árnyas és hűvös kertje a pihenés, a relaxáció és az elvonulás helye. A kertben található "Wishes temple" épületében kívánság cédulákat lehet vásárolni és feltűzni a templom mellett található harangra. A harang megkongatása szerencsét hoz, illetve a mellette lévő kis békás kútba is lehet pénzt dobni - semmit sem bízva a véletlenre.

2017. október

  • Facebook oldal
  • Instagram oldal
  • Vimeo oldal
  • Pinterest oldal

www.summester.com I info.summester@gmail.com

 

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi, annak bármilyen formában történő felhasználása előzetes írásbeli hozzájárulás után lehetséges.