BAMBUSZ ÖSVÉNY - YUNQI

A napsütéses és meleg Vietnám után visszatértünk a hűvös és esős Kínába. A légszennyezettség mértéke és a csapadékos idő nem sok esélyt adott az elmúlt 1-2 hét alatt arra, hogy kimozduljunk a szabad levegőre. Az egyik "egészségesebb" (itt jelenleg ez 170-es légszennyezettségi adatot jelent) hétvégén felkerestük a Yunqi faluban - valójában Hangzhouban - található bambusz erdőt. A terület az évek során bekerült a West Lake 10 kiemelkedő nevezetessége közé és természetesen történelmi háttérrel is rendelkezik. A legenda szerint néhány szép és színes felhő keringett a Wuyun-hegy felett, innen ered a Yunqi név. Az ösvény középső szakaszára a 17 - 20. század elejéig csak Kangxi és Qianlong császár léphetett, földi halandó nem. Aki megsértette a  "törvényt", bebörtönzésre és kényszermunkára számíthatott, rosszabb esetben kivégezték.

A bambuszerdőben a bambusz mellett több, 200 évnél is öregebb tölgyet látni, pavilonokat, teaházat, és a Yunqi templomot. Lianchi mester sírja is itt található. A hangzhoui születésű mester fiatal korában Konfucius tanításait követte, majd 32 évesen megvilágosodott és a buddhizmus útjára lépett. A Ming dinasztia 4 legnagyobb buddhista szerzetese között tartják számon, sírhelye fontos zarándokhely. 

A hely természeti szépsége és az épített környezet harmóniája ideális felfrissülést és megnyugvást ad a közeli város zajos és lüktető forgataga után. A nyugalom és csend élvezéséhez sok szerencse kell! Az erdő kedvelt kiránduló hely a kínaiak körében, akik a természetjárásban nem (sem) a halk és tapintatos irányvonalat képviselik. 

Aki kirándulást tervez a bambusz erdőhöz, a programot összekötheti a Six Harmonies pagoda és a közeli teaültetvények megtekintésével.

 

2018. január

A bambuszerdő bejárata

Lianchi mester sírhelye

200 éves fák az erdőben

Kis tavak a bambuszösvény végén

Függőhíd 

Esküvői fotózásra vonuló ifjú pár és a násznép

Fantasy land - itt is fotózáshoz készültek

Fa pallókból épített, kacskaringós ösvény

  • Facebook oldal
  • Instagram oldal
  • Vimeo oldal
  • Pinterest oldal

www.summester.com I info.summester@gmail.com

 

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi, annak bármilyen formában történő felhasználása előzetes írásbeli hozzájárulás után lehetséges.