top of page

11/11 SZINGLIK NAPJA

Singles Day in China

November 11. (11/11) legalább annyira fontos nap Kínában, mint a Black Friday szerte a világon. November 11-én a szinglik ünnepelnek.

Az egész a Valentin-Nap fricskájaként kezdődött. Unatkozó egyetemisták megelégelték a negédes és romantikus Valentin Napot és november

11-én szerveztek egy ellen-bulit. Maga a jelenség - szingliség - egyre időszerűbb, sok az egyedülálló nő és férfi. Ennek, illetve az internetnek köszönhetően az egyszeri alkalom jelenséggé nőtte ki magát.

November 11-ét az agglegények napjának is tartják. Eredetileg partner nélküli fiúk, férfiak ünnepelték és sok kereskedő továbbra is a szingli urakra fókuszál ezen a napon -  pedig a kb.180 millió egyedülálló között jócskán akadnak hölgyek is.

Miért november 11.?

11/11 leírva olyan, mint 4db pálcika, átvitt értelemben 4 magányos ember. 2011.11.11 a szuper Szingli Nap volt, ekkor tízszer annyi házasság köttetett, mint egyébként egy átlagos napon. Vicces, nem?

November 11. az egyik legnagyobb bevásárló nap is egyben, a kereskedők, online-boltok óriási kedvezményt kínálnak vevőiknek. 

Bár a nap arról szól, hogy vállald és élvezd a függetlenségedet, sokan mégis pont ezt a dátumot választják a házasságkötésre.

Bármelyik értelmezés is áll a legközelebb hozzánk, egy biztos: ez a nap a buli, a szórakozás és a vásárlás napja lett Kínában.

2017. november

Shopping, Singles Day in China
bottom of page